MOHA RIDA REPETIX TRIOMF A PEGO MILLORANT EL TEMPS I ANDREA ABAD PRIMERA ABSOLUTA EN XIQUES

L’atleta del Llebeig Xàbia va tornar a marcar el ritme de carrera destrossant una vegada més el crono, millorant en deu segons el temps de l’edició passada, Andrea Abad del Publidom, va mantindre un bonic pols amb les runners del Cametes de Pedreguer Marta Pérez i Esther Fornés. 

El Club Dorsal 19 Pego, va acollir la novena prova puntuable del Circuit a Peu, amb un recorregut exigent, recorrent el nucli urbà en els seus primers i últims quilòmetres, eixint d’ell, per a dirigir-se cap al terme municipal i retornar al Passeig Cervantes, on estava situada la meta, en un ambient festiu i amb molt de colorit, recordant el 40 Aniversari de la prova, va rebre als corredors, un miler en total, entre les proves infantils i la prova regna, estos últims patint altes temperatures fent-se notar en les marques de molts. 

Moha Rida a un ritme de 3:19k/m, va tornar a imprimir la seua llei i de nou es corone com a vencedor absolut en la XL Volta a Peu a Pego, Rida va detindre el crono en 33:12, segon a travessar la línia de meta, va ser tot un medallista de Bronze en la prova de 10.000 metres del Campionat d’Europa per a sords, l’atleta del C.A. Santa Eulària Dani Planells, ho faria dèsset segons després 33:29, tercer va ser el runner del Llebeig, Toni Soler, amb un registre de 34:25.

La primera dona absoluta, demostrant que seguix en una bona progressió, va anar Andrea Abad del Publidom, amb un temps de 39:22, a 3:56k/m, seguida de les atletes del Cametes de Pedreguer Marta Pérez segona amb un temps de 39:43 i Esther Fornés tercera registrant un crono de 40:52.

Podis locals

Máximo Folques, del Dorsal 19, encapçalà el podi local, 37:32, acompanyant-li el corredor Mario Hipólito del Calapatar Blue, segon amb un registre de 39:42, i tercer Lucas Domenech del Dorsal 19, amb un temps de 41:14

El podi local femení, el van completar les atletes del club pegolí Dorsal 19, Diana Franqueza, avantatjant a la seua companya en quasi un minut Carmen Sala, segona 44:21 i tercera la independent Carla Martínez, amb un registre de 45:49.

Homenatge i record als inicis, la I Volta a Peu Pego 1980

El Dorsal 19 Pego amb l’actual president al capdavant Vicent Sala junt Carmen Sala, aprofitant el impás del lliurament de trofeus infantils, van rendir un càlid homenatge a Fernando Ferrando, el mestre d’escola que idee i impulsà la primera carrera on sol contaren amb set corredors, al regidor d’esports de l’època Ximo Pastor, al vencedor masculí de la primera edició Vicent Llopis Cheli així com a la primera dona Paquita Rodríguez, que no va ser present per estar de viatge, arreplegant una companya del Cametes la seua placa commemorativa. 

Carreres Infantils 

Dos-cents participants en les proves infantils, que van arrancar a les 16:30h, es van iniciar amb les categories de, barrufets i pre-benjamí, proves no puntuables van donar pas a la categoria benjamí, van córrer la distància de 680 metres categoria, Ernest Garcés Francés (CA Bernia) 02.28, va anar en esta ocasió el primer, segon entre, Xavi Calatayud Sempere (C Esportiva El Corriol) 02.33, i l’atleta del Llebeig Xàbia Toni Marques González va ser tercer, 02.35. 

En xiques Lara Fornés Català del Llebeig Xàbia 02.29, entre per davant de Daniela Flores García, (CA Clínica Menorca) 02.41, sent tercera Emilia Puig Berenguer (CA Nexo Team) 02.45.

1.080 metres, distància per a la categoria aleví, on en xiques Marina Cózar Sellés (CE Llebeig Xàbia) 04.00, es va alçar amb el primer lloc, seguida de Gemma Francés Vila (CA Bernia) 04.07, sent tercera Laia Mestre Sastre (CE Dorsal 19 Pego), amb un registre de 04.08. 

Els xics que van ocupar el podi van ser Adolfo Blas De Gea (C Ginestar Atletisme Benissa) 03.47, primer, segon Erik Amil Barbeito (CE Llebeig Xàbia), i tercer Jaume Blas De Gea del Ginestar Benissa amb el mateix temps, 03.53

Els infantils van recórrer la distància de 1.480 metres, en xics van entrar junts agafats de la mà els bessons del Dorsal 19 Pego, Joan Alemany Pons i Ángel Alemany Pons, tots dos amb un temps de 04.49, complet podi Didac Chesa Cervera del C Orba Multiesport amb un registre de 04.54.

Anna Savall Mengual del Llebeig, va ser la primera 05.25, per davant de les atletes de l’E Atletisme Pedreguer, Anna Cabrera Muñoz i Neus García Milvaques, amb els registres de 05.36 i 05.37.

Els atletes cadets, van completar un recorregut de 2.180 metres, els xics més ràpids van ser Joan García Milvaques de la E. Atletisme Pedreguer, 07.21, imposant-se en esta ocasió als corredors del C Triatló Gandia Lucas Rodrigo Mengual, que va ser segon 07.23 i Adai Prada Lloret del Dorsal 19 Pego tercer, 07.25.

En xiques Silvia Díaz Berenguer (CA La Nucia) 08.07, vencia, entrant per davant d’Anna Caravaca Sala (CE Dorsal 19 Pego) 08.38 i de Sienna Charles del Llebeig, 08.52.

En categoria juvenil, 3.130 metres per un circuit urbà, les absències de molts atletes, van deixar només al corredor de Benissa Adrián Llobell Ivars, que va detindre el crono en 13.15.

Celia Fornés, en xiques no va córrer sola en esta ocasió, la corredora de Gata tornava a ser la primera detenint el crono en 13.53, per davant d’Ainhoa Savall, 14.34, i Julia Siscar 15.13, totes dues del Dorsal 19 Pego.

Les classificacions, es poden consultar en les pàgines web del Circuit a Peu, www.circuitapeu.com  i en la pàgina de Somesport www.somesport.com  

Pròxima Prova del Circuit a Peu

La desena prova puntuable, arriba este dissabte a Jesús Pobre, que també està d’aniversari especial, amb el seu XXV CURSA POPULAR JESÚS POBRE, les inscripcions per a participar en la prova per als corredors que no estiguen inscrits en el Circuit, estan ja obertes en les webs oficials del Circuit, www.somesport.com  i www.circuitapeu.com  fins a les dotze del migdia, d’este divendres 10 de maig, i no admetran més inscripcions el dia de la prova.

ENTREVISTES: XL Volta a Peu Pego