FRAN DE LA INSUA VENCEDOR ABSOLUT EN LA VOLTA A PEU A DÉNIA EN HOMES I MARIA ISABEL FERRER FA EL PROPI EN DONES

Els atletes d’Ontinyent Fran Insua i Isidro Salvador Tormo del CA Kilometro 42 van copar els primers llocs en la general de la Volta Peu Dènia, amb un crono estratosfèric, tercer i primer en els punts del Circuit a Peu, va entrar Moha Rida, en dones la Reina del Circuit, María Isabel Ferrer es va tornar a erigir vencedora per davant d’Andrea Abad i Marta Pérez.

Tota una festa de l’atletisme popular la que es va viure al Carrer Marques de Campo, eixida i arribada de la Volta a Peu Dénia 2024, omplint-se de runners que van recórrer els quasi 10.000 metres de la carrera regna, esta va registrar més de 1.200 atletes, que junts els quasi tres-cents de les categories inferiors, van tornar a marcar els seus millors registres de participació.

De la Insua i Tormo van marcar en la recta final la seua estratègia que anteriorment va liderar el corredor de Benissa Carlos Cabrera del Kamikazes Gang, els valencians van entrar quasi junts en la línia de meta, detenint el crono en 31:14 un segon després entrava en segon posició el seu company Isidro Salvador Tormo, tancant el podi absolut l’atleta del Llebeig Xàbia, Moha Rida marque un registre de 31:58., per davant de Cabrera que finalment va ser quart de la general i segon sènior.

María Isabel Ferrer, del CA Llebeig Xàbia, no va fallar en la Capital de la Marina, Ferrer va detindre el crono en un temps de 34:57 a 3.33 el quilòmetre, tornant a rebaixar la seua marca de l’anterior edició, segona a travessar la línia de meta, amb un registre de 36:40 va ser Andrea Abad del Publidom, que el diumenge va guanyar la XV Cursa de La Dona a Gandia, mentres que la també sènior Marta Pérez del CA Cametes de Pedreguer, va entrar tercera en el podi absolut un temps de 36:52.

Premi sorteig Baleària

L’afortunat amb el viatge a les illes Balears per a dos persones, gentilesa de la Naviliera Baleària, se’l va emportar el corredor Independent José Ivars Flores que va registrar un temps d’1.09:31.

Podi Local

En categoria femenina, Yolanda Sendra Sánchez, del Dénia Corre, lidere el podi de les dianenses, Sendra travesse la línia de meta amb un temps de 45:01, per davant de les independents Ana Alberola Puigcerver 45:42 i Maribel Sanchiz Reig 48:00.

En xics, el podi el van liderar tres lligue-les del Dénia Corre, Eduardo Sony Plà Broscheit, primer registrant una marca de 34:15 seguit per Ángel Herrera Soto repetint segona posició com en l’edició passada 34:30 i el seu José Manuel Díaz Fernández amb el mateix registre 34:32.

Carreres Infantils

La vesprada festiva de l’atletisme comarcal la van obrir els més xicotets amb les carreres infantils celebrades en la seua majoria en la zona de meta el Carrer Camp, concentrant a familiars i xicotets runners amb més de tres-cents participants.

En categoria Benjamín, Ernest Garcés Francés del CA Bernia, primer i el més ràpid a recórrer la distància de 700 metres amb un registre de 02.20, li va seguir Daniel Fullana Padilla (CE Llebeig Xàbia) 02.23 i Xavi Calatayud Sempere (C Esportiva El Corriol) 02.26.

La més ràpides, en categoria femenina van ser Ariadna Sojo Pimentel (CA Dianium) que registre un temps de 02.26, per davant d‘Anna Fuertes Garrigues (C Ginestar Atletisme Benissa) 02.30, tercera la independent Carla Fuster Moreira 02.32.

En categoria Aleví, les millors a completar els 1.100 metres, van anar Marina Cózar Sellés (CA Llebeig Xàbia) completá el recorregut en 03.35 guanyant novament a Laia Mestre Sastre (CE Dorsal 19 Pego) 03.37, tercera va ser la independent amb el mateix temps Luna Sastre Seguí 03.37.

En xics els bessons del C Ginestar Atletisme Benissa, primer i segon Jaume Blas De Gea 03.23, un segon després Adolfo Blas De Gea 03.24, sent tercer Tai Martínez Briggs del CA El Faro de L´Alfas 03.32.

Els Infantils van completar un recorregut de 1.400 metres, Savelli Bogatov (CA Dianium), va sorprendre els bessons de Pego en travessar primer la línia de meta amb un registre de 04.03, a penes dos segons després entre, Joan Alemany Pons 04.05, seguit del seu germà Ángel Alemany Pons 04.06.

El podi Infantil femení, va anar per a, Aitana Tor Perea del CA La Nucia 04:28, a penes cuatre segons meys que Carla Fuertes Garrigues 04:32, (C Ginestar Atletisme Benissa), seguida per Anna Savall Mengual (CE Llebeig Xàbia) 04:33.

Com en cada prova les dos últimes categories infantils, pertanyents als cadets i juvenils van realitzar les seues eixides junts per a realitzar dos voltes al recorregut en categoria cadet, completant la distància de 1,600 metres, una vegada més, la nuciera Silvia Díaz Berenguer (CA La Nucia) 05.16 va demostrar ser la més forta, la van acompanyar en el podi les atletes María Devesa Buigues del (CA Dianium) 05.25 i Anna Caravaca Sala (CE Dorsal 19 Pego) 05.41.

En xics doblet del CA Dianium en el podi, Joan Buigues García en una gran carrera es va imposar al seu company Ricard Pérez Miro, 04.47 i a Pau Martínez López, del CA El Faro de L´Alfas 04.48.

Quatre voltes van realitzar els juvenils per a córrer 3.600 metres, on en esta ocasió es va imposar Roc Martí Soldevila (CA Ondara) 09.33, que li servia d’entrene previ a l’Autonòmic de 800 metres que se celebrava dos hores després, Marcos Carrión Lloret del CA La Nucia entre segon 09.43 Leo Martínez Briggs del CA El Faro de L´Alfas complete el podi amb un temps de 10.10.

En xiques esta edició quasi òrfena de participants, a Dénia davant les absències de les atletes de Gata, Celia Fornés i Ana Isabel Sigcha l’única participant va ser Paula Esteban Valero del CA Triatló Gandia, registre un temps de 15.19.

Es poden consultar totes les classificacions, en la pàgina web de Somesport www.somesport.com i del Circuit a Peu Marina Alta www.circuitapeu.com

Pròxima cita Carrera solidària amb Ludai

Esta setmana arriba la novetat del Circuit a Peu 2024, amb l’octava prova puntuable, I VOLTA A PEU PORTAL DE LA MARINA, una carrera amb el seu besant més solidària en donar tota la recaptació a l’Associació LUDAI, una associació sense ànim de lucre, constituïda l’any 2008, que atén els xiquets i xiquetes d’entre 0 a 6 anys que presenten trastorns en el desenvolupament o tenen risc de patir-los, a més de les seues famílies.

La carrera que se celebra, per primera vegada, tindrà lloc el diumenge 28 d’abril amb carreres infantils a partir de les 11:00h, abans a les 09:00h. se celebrarà la prova regna.

Les inscripcions estan ja obertes en la pàgines web www.somesport,com, www.portaldelamarina.org i www.circuitapeu.com, tancant inscripcions el divendres 26 d’abril a les 12:00h.